Pertukaran Airbag Honda

13/8/16 - Sabtu

Setelah selesai 'booking' untuk pertukaran airbag pada pagi rabu , kami terus ke Autoworld Asia Honda services center di Sg Plong. 


Surat panggilan dari honda 

Kami sampai tepat-tepat jam 10:30 pagi. Kelihatan ramai 'customer' menunggu giliran nombor mereka dipanggil. Walaupun aku sudah booking , tapi kena ambil no giliran juga , leceh betul. Jadi tak guna lah booking awal-awal lain kali , sama jer dengan orang yang tak booking.

Nombor giliran kami adalah 3006 , sekarang baru 3002 so kena tunggu la dulu. Sementara menunggu tu kami sempat menjamah nasi lemak dan milo panas yang disediakan oleh pusat servis tersebut. Nasi lemak dia memang sedap sampai 2 bungkus sorang kami makan , lagipun memang kami belum bersarapan lagi , memang lapar la pada masa tu.

 Nasi lemak dan milo suam , memang sedap dan lazat

Miza sempat membaca novel 

Setelah no giliran dipanggil dan data dimasukkan ke dalam komputer , kerani memberitahu pertukaran airbag baru mengambil masa selama 1 jam 30 minit .

Service Order ...semuanya percuma
Kereta kami yang sedang diservis 

Dalam masa menunggu tu , kami sempat juga pergi ke tingkat 1 untuk melihat kereta-kereta honda baru yang dipamerkan di situ. Pn Isteri berminat pula dengan kereta HRV baru tu , harga yang paling murah adalah dalam 99,000 ++ seunit. Kami dilayan oleh seorang salesgirl yang comel bernama Yap Lee Peng. Beliau menerangkan tentang spesifikasi kenderaan serta bayaran yang perlu dibayar jika hendak membeli HRV ni. Bayarannya sekitar RM1165.75 sebulan selama 9 tahun , kalau 0% bayaran pendahuluan. 

Setelah sejam lebih kami di 'showroom' , kami pergi semula ke tingkat bawah untuk melihat kenderaan kami , samada sudah selesai di servis atau belum. Kami terus ke kaunter bayaran , dan kerani mengatakan kereta sudah siap diservis dan boleh dibawa pulang dengan 0 bayaran. Kami pun pulang dengan hati yang girang sebab airbag yang sebelum ini boleh membawa maut  akhirnya telah ditukar dengan percuma.

Terima Kasih HONDA .

Persahabatan Badminton - PABC vs Saujana Utama

12/8/16 - Jumaat malam sabtu

Sebelum perlawanan malam tadi ,pasukan kami telah banyak kali diajak oleh pasukan lawan dari Saujana Utama untuk perlawanan persahabatan badminton , tetapi disebabkan selalu jer tak cukup pemain , itu yang menyebabkan perlawananan persahabatan tu selalu tak jadi. Malam tadi kami berjaya juga mengumpul seramai 10 pemain , cukup-cukup lah dalam 5 regu , so bolehlah kami berentap dengan pasukan dari saujana tu. Perlawanan bermula pada jam 10:15 malam.

Pasukan PABC dan Saujana Utama bergambar bersama sebelum perlawanan bermula , aku dan haji belum sampai lagi , teruk la diorang ni tak sabar-sabar nak bergambar
Mizi dan Jonet berjaya memenangi perlawanan pertama

Perlawanan pertama : Mizi dan Jonet menang sebab lawan mengalami kecederaan dalaman dan tidak mampu untuk bertarung dalam set penentuan ( 1-0 )

Cg Wan dan Haji , bernasib baik malam ni

Perlawanan kedua : Cg Wan dan Haji menang perlawanan penentuan dengan hanya perbezaan 2 mata - 23/21 ( 2-0 )

Kia dan Mohidin tewas tapi tewas bermaruah. 

Perlawanan ketiga : Kia dan Mohidin tewas straight set dengan pasukan lawan ( 2-1 )

Abg Lan dan Shah menang mudah malam ni

Perlawanan keempat : Abg Lan dan Shah menang straight set dengan pasukan lawan ( 3-1)

Mazli dan Midi juga menang mudah malam ni , baju pasukan ada tapi tak boleh pakai pula sebab diorang tersilap beli saiz kecik aduss, kuciwa betul

Perlawanan kelima : Mazli dan Midi juga menang straight set dengan pasukan lawan ( 4-1 )

Pasukan kami telah menang 4-1 , keputusan ini boleh dikatakan agak membanggakan kerana sebelum ini pasukan lawan belum pernah tewas bila diorang friendly dengan pasukan sekitar puncak alam ni.

Tahniah my team !! Puncak Alam Badminton Club da best !!!

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...