Sesi pendaftaran Hafizi ke SAR

31 Disember 2013,

Demi keselesaan dan memudahkan Hafizi hendak pergi ke sekolah kebangsaan di sebelah pagi dan sekolah agama di sebelah petang serta kelas mengaji, kami 'decide' daftarkan Hafizi ke Sekolah Agama Rakyat (SAR) KAFA (I) Puncak Alam 2.  Kini,  di Puncak Alam 2 ada dua sekolah agama iaitu SRA  Puncak Alam 2 dan SAR Puncak Alam 2. Kami memilih SAR kerana sekolah ini bersebelahan dengan Sekolah kebangsaan Puncak Alam 2 dan banyak kemudahan disediakan seperti Transit Wardatul Raudah, kelas mengaji, kelas tambahan dan kantin.  

Suasana pendaftaran pada masa itu tidaklah ramai orang yang datang untuk membuat pendaftaran memandangkan tarikh pendaftaran bermula daripada 30 Disember 2013 hingga 01 Januari 2013. Seperti tahun-tahun sebelumnya, prosedur pendaftaran dijalankan dengan teratur dan berjalan lancar, apa yang penting ikut peraturan yang ditetapkan;
  • Semak nama kelas anak ditempatkan.
  • Ambil nombor giliran di kaunter.
  • Guru bertugas akan memberi no. giliran dan 'check list' Senarai Bayaran Yuran Persekolahan Tahun 2014 ( yuran tahunan, yuran bulanan dan keperluan murid)
  • Ambil tempat duduk mengikut nombor meja yang disediakan dan buat urusan pembayaran yuran dan pembelian buku kepada guru bertugas. 
  • Dapatkan resit pembayaran.
  • Pendaftaran berjaya.    


 Jangan lupa berbaris untuk ambil nombor giliran di kaunter pendaftaran, lama jugak kami menunggu untuk dilayan. Ustazah terleka ingatkan kita orang dah dapat nombor di kaunter 1.


Kami sedang menunggu ustazah menyerahkan nombor giliran. ...Peningler... ustazah tu sekejap mcm 'confuse' ajer, ape tak nyer kaunter pendaftaran tersepit kat tengah-tengah kaunter 1 dan kaunter 2. 


Kami dapat nombor 48 di Kaunter 9.
Ustazah Siti Zaidatun yang bertugas di Kaunter 9 dan kebetulan waktu itu ramai pula di kaunter 9 jadi lama gak ler tunggu nombor giliran dipanggil. Sambil-sambil itu, kepala ligat mengira RM yang perlu dibayar kpd ustazah...uhuk...uhuk terbang lagi RM ku.


Misi Pendaftaran Selesai!!!

    Fakta:
Zaman dan berubah...
zaman dulu sekolah takder pun pendaftaran setiap tahun dan ibubapa tak perlu hadir pun masa tu
tapi kini,
setiap tahun kena daftar anak sekolah (naik darjah aje) dan ibubapa wajib hadir buat bayaran dan tandatangan surat akuan..hahaha

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...