Shahri Tomyam Kg Kubu Gajah

Jumaat malam sabtu  27/5/16

Selepas penat bermain badminton di Sg Buloh , kami terus ke Kg Kubu Gajah . Destinasi kami adalah restoren makanan Sahri Tomyam. Memang itu adalah tempat yang kami selalu pergi disebabkan makanannya yang lazat dan harganya berpatutan . Yang paling best masa menunggu tidak bergitu lama dan restorennya juga bersih. Isteri  memang suka makan nasi goreng thai phuket  , sampai kalau datang jer kat situ , makanan tu sahaja yag menjadi pilihan dia.

 Adik sempat melayan kucing yang comel ni sebelum makanan tiba. Kucing ni bukan nak makan sangat pun cuma nak bermanja-manja dengan pengunjung jer.

 Disebabkan dahaga bermain badminton tadi masih belum hilang , maka air kosong ni la yang aku order,

 Adik melayan movie sementara menunggu hidangan sampai , kali ni dia cakap dia teramat lapar dan dia order sampai 2 pinggan nasi kosong beserta daging masak merah. Memang lapar tu.

 Ni dia nasi goreng thai phuket kesukaan isteri.

 Hari ni Miza nak makan nasi goreng USA , selalunya dia order kueteow goreng jer.

Adik dan Miza sedang menkmati hidangan yang lazat tu. Aku pulak order telur bungkus dengan nasi kosong jer.

Minggu depan kalau kami bermain badminton lagi di Sg Buloh , pasti kami akan singgah lagi di sini.

Masa untuk smash !!

Jumaat malam sabtu - 27/5/16

Sudah menjadi kebiasaan jumaat malam sabtu adalah malam utk bermain badminton , selalunya aktiviti di laksanakan di Dewan Badminton Hospital Sg Buloh tetapi disebabkan terdapatnya tempahan utk mengadakan kenduri kahwin di dewan tersebut maka kami bersetuju utk bermain di Tropicana Badminton Akademi di Sg Buloh. Sewa penggunaan court badminton sejam adalah dalam RM24.00 . Rate ni hampir sama dengan semua dewan badminton yang ada di negeri Selangor

 Kami sampai di lokasi dalam jam 10 malam dan banyak lot parking yang masih kosong.

 Pintu masuk ke dalam dewan badminton , hanya 1 pintu sahaja dibuka buat masa ini.



Apa lagi..bila dah sampai tu terus lah masuk gelanggang , member pun dah tunggu lama . Disebabkan isteri dan anak-anak kelaparan ,so sempat bermain dalam 3 games jer la dan semua games menang pulak tu..dapat air 100+ free hehehe . Lebih kurang jam 11.40 malam kami pun berangkat pulang utk acara makan-makan di Kampung Kubu Gajah , Selangor. Semoga jumpa lagi di gelanggang 'keramat' ni di lain waktu.

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...