Bantuan Khas Kewangan RM500


8 Jun 2016

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini mengumumkan pemberian Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada 1.6 juta penjawat awam sebagai persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri.


Syukur alhamdulillah !! , walaupun pemberian boleh dikatakan kecil tapi lebih baik ada dari takda. Pada mulanya Cuepacs berharap kerajaan akan mempertimbangkan pemberian bantuan hari raya sebanyak sebulan gaji, tapi akhirnya RM500 juga lah yang akan kita terima nanti.

RM500 ..emm nak buat apa dengan duit tu yer? Rasanya cukup-cukup untuk keperluan duit minyak dan pembayaran tol semasa balik ke kampung nanti. Lebihnya boleh digunakan untuk beri 'ampau' kepada sanak saudara. Kalau hendak membeli pakaian baru memang tidak cukup lah dan terpaksa juga kena keluarkan duit belanja sendiri.

Dapat bonus ker atau tak dapat bonus ker..raya mesti diteruskan. Semoga raya tahun ini akan lebih bersinar lagi dengan pemberian bonus raya yang boleh dikatakan cukup-cukup makan tu. 
HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...