Ciko..si kucing comel ku...

24/5/2016 , hari ini genaplah umur Ciko 7 bulan . Di sebabkan Ciko ni kuat makan dan kuat tido , cepatlah badan dia gemuk XD . Ciko ni manja sangat ..asik nak minta diusap-usap jer...pastu suka tido di tempat yang sejuk terutamanya di dalam bilik tido yang ber'aircon'.

 Aku nak rehat pun disuruhnya photoshoot..terpaksa kasi pose yang menarik ni...meoww
 Nak selfie gak..jangan jeles tau..ensem tak saya???
Photoshoot bersama abang saya...abang Hafizi..

*** Ciko dah meninggal dunia pada 26/8/2016 Jumaat pagi disebabkan keracunan makanan , tetiba jer dia sakit , dan abang dia Hafizi telah kebumikannya di belakang rumah. Memang sedih sebab Ciko ni seekor kucing yang manja.

Telaga Tujuh Langkawi

Mengikut Wikipedia


Air Terjun Telaga Tujuh (Seven Wells) merupakan rangkaian air terjun yang berasal dari tujuh mata air, mengalir ke tujuh telaga semula jadi. Curahan dari telaga pertama terjadi sebatang sungai kecil dan menerusi ke telaga yang lain. Ia terletak di tebing Gunung Mat Chinchang menghala ke Teluk Burau. Air Terjun Telaga Tujuh setinggi 91 meter ini boleh didaki melalui 900 anak tangga curam sehingga bahagian pertama air terjun. Ia boleh mengambil masa antara 45 minit sehingga sejam untuk mendaki sehingga ke puncak air terjun Telaga Tujuh yang setinggi 90 meter ini.

Air Terjun Telaga Tujuh mengalir dari satu kolam ke satu kolam yang lain dan membentuk tujuk kolah pada muka bukit, dari mana ia mendapat nama. Aliran air yang pantas menjadikan batu sekelilingnya licin ketika air mengalir dari satu kolam ke kolam yang lain sehingga kolam ke tujuh di kaki bukit 90 meter di bawah. Air terjun ini dikatakan sungguh cantik sehinggakan ia menjadi tempat pari-pari mandi dan juga mampu merawat penyakit.

Terdapat pokok limau sintuk yang terdapat di kawasan air terjun itu yang dikatakan ditinggalkan oleh pari-pari tersebut. Limau Sintuk biasanya digunakan dalam perubatan Melayu bagi membuang sial dengan mandi bersintuk.

Air Terjun Telaga Tujuh boleh dicapai menggunakan kereta, motorsikal atau teksi; satu meter selepas melepasi Pantai Kok, belok ke kanan, bersetentangan dengan Burau Bay Resort sehingga sampai ke tempat letak kereta. Terdapat gerai menjual cendera hati di kaki bukit. Memanjat ke puncak air terjun memakan masa sekitar 45 minit, dan pengunjung dapat menikmati pemandangan indah semulajadi di hutan hujan khatulistiwa sepanjang perjalanan.
Bagi mereka yang mata tajam, mereka berpeluang melihat haiwan liar seperti monyet dan tupai, selain berpeluang melihat burung enggang yang bertenggek di dahan pokok.

Pengunjung dinasihati agar mematuhi panduan yang diberi, mereka yang tidak mematuhi arahan keselamatan ada yang tercedera atau terbunuh di masa lalu. Ini berlaku apabila pengunjung melintasi tali halangan untuk pergi lebih hampir dengan air terjun lalu tergelincir akibat batu yang licin

Hafizi sedang leka mandi di air terjun telaga tujuh ni , kesejukan airnya memang terasa . Tapi kalau nak mandi di sini kena lah berjalan menaiki tangga yang banyak , lenguh kaki dibuatnya , tinggi bebenor air terjun ni, mana-mana yang sakit lutut , mahu kejang dibuatnya bila sampai ke atas. Apa-apa pun permandangan dari atas bukit ni memang indah dan mengasyikkan

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...