Pasar malam Saujana Utama

Kebiasaanya hari Rabu adalah hari yang ditunggu-tunggu bagi penduduk di kawasan sekitar Taman Saujana Utama, Sg Buloh. Pada petang hingga malam hari tersebut merupakan aktiviti Pasar Malam. Kami pun tidak melepaskan peluang menjamu mata dan meninjau pasar malam kot-kot mana tau ada yang berkenan di hati, terus grap beli ler jawabnya. Pelbagai barang dan makanan di jual di pasar malam, ada yang mahal dan ada yang murah...tetapi kebanyakkannya mahal-mahal belaka dan situasi ini amat berbeda dengan pasar malam zaman dulu-dulu, di mana harga barang jualan dan makanan adalah murah berbanding di kedai dan pasaraya.

Aii..pening betul nak beli barang...semuanya mahal-mahal belaka.

Hafizi mencuba kopiah , mana saiz yang sesuai dan muat di kepalanya utk dipakai semasa tarawih nanti.

Cantiknya baju ni ,Miza berkenan la tapi harganya mahal la pulak, kalah butik


Emm sedapnya kuih Takoyaki ni , wajib beli ni...

Tunggu 10 minit utk Takoyaki siap dimasak...ingatkan sedap sangat..tapi bila dimakan emmm biasa-biasa jer..sedap lagi cekodok bilis isteri aku.

Pantai Morib

Cuti sekolah telah tiba lagi , so destinasi apa yang boleh kita pergi yang mempunyai pantai yang indah beserta resort yang menarik? Sudah tentunya lokasi nya adalah di Pantai Morib .Ia  adalah salah satu destinasi pelancongan yang amat menarik di daerah Kuala Langat Selangor. Para pelancong juga boleh memilih hotel dan resort yang menarik dengan harganya agak berpatutan.

Mengikut laman web percutianbajet.com . tarikan utama pelancong ke sini adalah :

  • Kawasan pantai yang dibangunkan utk aktiviti pelancongan
  • Meriah - terdapat perbagai gerai jualan yang menjual perbagai barangan
  • Tempat makan yang menarik - terdapat kedai makanan , kedai kerepek dan juga makanan laut
  • Tempat penginapan yang menarik - ada waterpark di Gold Coast Morib
  • Aktiviti menarik - mandi laut , main layang-layang , sukan pantai dan sebagainya


Suasana damai dan tenang boleh dirasai bila malam menjelang tiba. Ini adalah beberapa gambar yang sempat aku rakamkan semasa matahari melabuhkan dirinya apabila hari kian meniti senja.
HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...