Bunga-bunga di sekitar Kolej Jasmine

1 September 2014

Bunga-bunga yg kembang mekar di Kolej Jasmine, UiTM Puncak Perdana
Tumbuhan hutan sekitar Puncak Perdana

31 Ogos 2014 ,

Destinasi kami kali ini adalah hutan simpan area Puncak Perdana , tujuan kedatangan kami adalah untuk mengambil gambar tumbuh-tumbuhan hutan yang menjalar di kawasan tersebut . Agak kecewa juga kerana hanya sedikit sahaja gambar tumbuh-tumbuhan yang dapat kami ambil , mungkin kalau kami hendak melihat tumbuh-tumbuhan yang lebih esotik dan bermacam-macam jenis lagi , kami terpaksa la berjalan jauh masuk ke dalam hutan tersebut.

Antara spesis tumbuhan yang sempat kami photokan :


Pantai Remis

30 Ogos 2014

Perjalanan tanpa dirancang . Jam 5.30 petang selepas sembahyang Asar , kami sekeluarga pun ke Pantai Remis sebab nak menghilangkan bosan duduk di rumah . Jarak antara Puncak Perdana ke Pantai Remis hanya 28-30km sahaja mengikuti jalan Meru dan Kapar. Perjalanan pula mengambil masa selama 20-30 minit . Kami sampai ke destinasi dalam jam 6 .05 petang dan inilah pertama kalinya kami menjejaki pantai Pantai Remis.

 Merenung jauh ke lautan...hehehe...

 Pantai Remis yang tidak sesuai untuk aktiviti mandi-manda , airnya keruh dan kotor. Baby dan Mama sempat bergambar di tepi pantai , pada mulanya si Baby ni nak mandi..tapi bila tengok keaadan pantai yang kotor tu , terus dia batalkan niat murninya itu.

 Adik pun sama juga , layan tepi pantai jer la.

Aktiviti bergambar diteruskan bila bermulanya matahari terbenam

Babai Pantai Remis , lain kali jumpa lagi...

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...