Hari Raya Ketiga


Tarikh : 8/7/2016

Selesai solat subuh , kami tidur kembali kerana kepenatan manakala isteri sibuk di dapur memasak sarapan bersama ahli keluarga. Dalam jam 8:30 pagi , aku bangun untuk mandi ..tu pun kepala masih pening-pening lalat kerana tidak cukup tidur semalam. Selepas mandi dan bersiap , terus ke dapur untuk bersarapan dan kelihatan Khairul pun baru bangun tidur , hehehe sama la ngantuk dengan aku agaknya tu. Cekodok bawang dan ikan bilis menjadi sarapanku yang paling enak sekali pada hari ni.

Selepas selesai sarapan , lebih kurang jam 10:30 pagi semua ahli saudara telah bersiap dengan baju raya untuk 'upacara' .Kak Long dan Abang Long pun baru jer sampai maka lengkaplah keluarga untuk majlis tersebut. 'Upacara' ni adalah majlis bersalam-salaman, memberi duit raya bersama ahli keluarga serta aktiviti bergambar. 


Antara gambar-gambar yang sempat diupload, banyak lagi gambar sebenarnya.


Anis dan Acik Shima 

 Dedek 

 Ijam dan Syapa serta anak-anaknya

 Khairul dan Kamariah

 Keluarga Kak Ida

 Kak Ida dan Ryan

 Akila

 Miera

Wani

Hampir ke jam 1 tghari baru la majlis selesai , di mana kami tidak sempat bergambar beramai-ramai bersama ayah mertua kerana dia tergesa-gesa hendak ke masjid menunaikan solat Jumaat , so kami teruskan jer aktiviti bergambar beramai-ramai tanpa dia, sebelum kami ke masjid utk solat.


Bergambar beramai-ramai tanpa kehadiran bapa mertua.

Selesai solat jumaat , kami rehat sebentar , makan apa yang ada dan meneruskan perjalanan menziarahi kaum saudara dari Parit Bengkok sampai ke Hujung Tambak. Aktiviti tersebut selesai pada jam 6:30 petang. Setelah solat Asar dan mahgrib , kami terus ke Pagoh untuk makan malam di rumah Wak Lan dan Kak Ngah. Masakan Baung masak asam pedas memang menyelerakan. Tepat jam 9:30 malam kami kembali ke rumah dan keluarga Kak Long juga pulang ke Klang dalam jam 10 malam kerana ada urusan keluarga di sana.

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...