Batuk pulak dah !!

Adusss..stress..tensen betul la, time puasa nilah pulak batuk menyerang tekakku. Biasanya kalau kena batuk masa puasa memanglah susah nak sembuh. Mana taknya haram minum air di siang hari, kalau minum gak alamatnya batal puasa wei... Paling tidak pun kena minum air suam banyak di waktu malam hari. Terseksa jiwa raga menahan perit tekak coz tidak boleh minum banyak air suam sebab berpuasa, so kena tahan jer la batuk memanjang. Suara pun dah macam Ella bla bla, serak serak basah gitu, kalau nanyi sure tak siapa yang nak dengar huhuhu.

Pasal bab nak sembahyang tarawikh lagilah tak boleh, asik batuk jer sampai nak terkeluar isi tekak, risau termuntah pulak depan orang nanti...bikin haru jer. Ingat dengan minum air jer boleh hilangkan batuk, tapi gagal juga. Dengan semangat juang yang tinggi  & aku kuatkan semangat untuk membeli ubat batuk di kedai `macha`. Biasa lah aku bukan suka makan ubat pun huhuhu. Nasib baik ada ubat batuk cap kelapa laut afrika...memang sedap ubat tu manis dan lazat, memang tak sangka ada ubat yang sedap di dalam dunia ni.
Akhirnya, setelah seminggu lebih barulah batukku semakin reda dan berkurangan namun anakku Si Miza pula yang terjangkit penyakit batuk ni..lecehlaaa. Tu la dia suka sangat gomol dengan Baba...memang kena jangkit la. Tapi batuk dia masih batuk-batuk manja lagi, tak ganas macam Baba nya. Harap dalam minggu depan batuk ni akan hilang seperti hilangnya cahaya matahari di malam hari, hahaha.

Ok la..sebelum tidur ni nak pekena sesudu ubat batuk dulu...sayonaraaaaa batukku. 
No comments:

Post a Comment

HP Bowling Tournament 2017

Tahun ni banyak la pulak jemputan Bowling Tournament. Jemputan kali ni pula datang dari pihak HP. Acara ini dilaksanakan bagi merapatkan ...